Frågor och svar

Nedan finner du svar på de vanligaste frågorna! Genom att titta i listan kan du direkt hitta svaren på de flesta av dina frågor och kan i många fall lösa ditt ärende på egen hand utan väntetid!

Hur avslutar jag mitt medlemskap?

För att underlätta för dig som Guldmedlem så behöver du bara ringa vår betalservice så hjälper vi dig att avsluta ditt Guldmedlemskap. Våra öppettider är alla vardagar mellan 09:00-17:00 med lunchstängt 12:00-13:00.

Uppsägningstiden kommer att börja gälla från och med datumet du väljer att avaktivera autoförnyelsen.

Hur hittar jag dit?
Mina inställningar -> Betalning

Hur raderar jag min profil?

Av säkerhetsskäl kan du endast radera din profil själv genom att knappa in ditt lösenord.

Fyll i ditt lösenord i rutan och klicka därefter på ”radera profil”-knappen som blir synlig om lösenordet du matat in är korrekt. Din profil har raderats.

Vänligen observera att om du har ett pågående Guldmedlemskap och väljer att radera din profil kommer du ändå att bli debiterad för uppsägningstiden enligt användarvillkoren.

Hur hittar jag dit?
Mina inställningar -> Radera profil

Jag kan inte radera min profil?

Om du har ett pågående Guldmedlemskap kan du inte radera din profil. Så snart din uppsägningstid är slut och ditt Guldmedlemskap har löpt ut kan du välja att radera din profil.

Vad kostar det att bli medlem?

Firstdate erbjuder olika sorters Guldmedlemskap med eller utan bindningstid. Du finner våra olika medlemskap och erbjudanden inne på sidan.

Mitt Guldmedlemskap har inte aktiverats trots betalning?

Kontrollera att du har blivit debiterad via din bank. Om du blivit debiterad för tjänsten men ändå inte har tillgång till Guldfunktionerna beror detta troligtvis på att du har flera profiler. På ditt kvitto kan du se för vilket användarnamn du köpt Guldmedlemskapet. Det går inte att flytta Gudmedlemskapet till en annan profil.

Har jag någon uppsägningstid?

När du tecknar ett Guldmedlemskap på Firstdate har du alltid en uppsägningstid. Du betalar för pågående abonnemangstid plus 30 dagar.

Uppsägningstiden börjar räknas från det datumet du stänger av den automatiska förnyelsen under dina inställningar. (Se ”Hur avslutar jag mitt Guldmedlemskap?”.)

Jag blev debiterad trots att jag sagt upp/raderat min profil?

Vänligen observera att du har en uppsägningstid enligt användarvillkoren. Du betalar för pågående abonnemangstid plus 30 dagar.

När uppsägningstiden är slut upphör även alla debiteringar.

Min profilbild godkänns inte?

När det gäller bilder så har vi en redaktör som granskar alla profilbilder innan de publiceras. 

  • Kan man tydligt se ditt ansikte?
  • Har du solglasögon på dig?
  • Är det bara du på bilden?

Vänligen prova igen genom att ladda upp en annan profilbild. Oftast blir alla profilbilder godkända inom en timme under dagtid.

Problem med att ladda upp bilder?

Om du har problem med att ladda upp bilder i ditt fotoalbum kan det bl.a. bero på att du använt ett felaktigt format. Vänligen ladda upp bilder i formaten .jpg eller .png till ditt fotoalbum.

Om du får ett error-meddelande beror detta troligtvis på att bilderna är för stora. Prova då att förminska bilden och försök igen.

För att ladda upp en bild, vänligen gå till ”Mitt fotoalbum”. Klicka sedan på ”Bläddra” för att välja en bild på din dator som du önskar ladda upp. Vänligen observera att din bild måste vara minst 120 x 120 pixlar men får inte överstiga 4 MB. Klicka därefter på ”Spara”. Din bild läggs då i ditt fotoalbum. Om du får ett felmeddelande, vänligen förminska bilden och försök igen.

För att välja en profilbild klickar du i ”Presentationsbild” under det fotot du önskar använda, klicka därefter på ”Spara ändringar”. Du kommer då till nästa steg där du ska beskära bilden så att ditt ansikte tydligt syns i den ljusa delen. Klicka därefter på ”Spara” direkt under bilen (använd scrollen till höger om bilden är stor för att komma till Spara-knappen).

Vänligen observera att det kan ta upp till 24 timmar för din profilbild att bli godkänd!
Ditt foto skall vara en bild av Dig själv där man tydligt kan se ditt ansikte. Det är inte tillåtet att t ex ha solglasögon på bilden.

Jag har glömt mitt lösenord.

Om du har glömt ditt lösenord kan du enkelt beställa ett nytt! 

  • Börja med att logga ut genom att klicka på ”Logga ut” i menyn till höger.
  • Därefter klickar du på ”Glömt?” till höger om inloggningsrutan. Du ombeds då fylla i ditt användarnamn eller e-postadress.
  • Fyll i något av dessa och klicka därefter på ”Skicka”.

Ett nytt lösenord skickas då till den e-postadress du angav när du registrerade dig. Om du inte får ett mail till din e-post inom några minuter, vänligen kontrollera att det inte har hamnat i din skräppost.

Hur sorterar jag bort Lovemail Deluxe?

Tanken med Lovemail Deluxe är att man lättare ska kunna kontakta en större grupp singlar med ett och samma meddelande för att lättare hitta någon att börja prata med! När du besvarar de Lovemail du får tillbaka uppstår en personlig konversation! 

Det går inte att se skillnaden på Lovemail Deluxe och ”personliga” Lovemails, och tanken är just att man lättare ska kunna komma igång och prata med andra. 

Det går inte att sortera bort Lovemail Deluxe från inkorgen.

Det är fel information på min profil?

Om något inte stämmer på din profil kan du ändra detta genom att klicka på ”Mina inställningar” i menyn till höger. 

Där kan du ändra all information om din profil som t.ex. ålder, lösenord, presentationstext m.m.

Hur kan jag sortera min inkorg?

Med hjälp av Hotboxen kan du sortera Lovemailen i din inkorg. Där kan du bland annat ställa in att Lovemail från specifika länder samt specifika åldrar skall visas överst.

Jag vill byta e-postadress eller användarnamn?

Av säkerhetsskäl kan du tyvärr inte byta e-postadress eller användarnamn på en befintlig profil.

Det står att jag har olästa mail med de syns inte i inkorgen?

Du har troligtvis gjort inställningar i din hotbox (högst upp i din inkorg). Med hotboxen filtrerar du fram de mail du önskar se utifrån land ålder m.m. För att se alla mail tar du bort de inställningar du gjort i hotboxen och klickar sedan på spara. Då kommer du återigen att se alla mail i inkorgen.

Jag vill inte få fler mail från Firstdate till min e-post?

Om du önskar ändra dina mailinställningar eller avsluta din mailprenumeration kan du enkelt göra detta här:

Mina inställningar -> E-mail

Hittar du inte svaret på din fråga?

Kontakta kundtjänst. Detta gör du i den högra menyn under ”Kontakta Firstdate”.

Annons: